Sopszka

Sopszka - Kész

Hozzávalók:

  • 8 kovászolni való uborka (vagy 1 kígyóuborka)
  • 4 paradicsom
  • kb. 10 dkg bolgár sziréne sajt (vagy Feta sajt)
  • ecet (6%-os)
  • olaj (lehetőleg olíva)
Sopszka - Hozzávalók

Elkészítés:

Jól mosd meg az uborkát. Vágd le mindkét végét, hosszában negyedeld fel, aztán vágd kb. egy centis kockákra egy közepes tálba. Sózd meg 2 csipet sóval. Önts hozzá egy kevés enyhe ecetet (kb. 1 evőkanálnyit). Locsold meg egy kevés olívaolajjal. Keverd el!

Sopszka - Vágd kockákra az uborkát! Sopszka - Önts hozzá ecetet! Sopszka - Önts hozzá olívaolajat!

Sopszka - Negyedeld fel a paradicsomokat! Sopszka - Vágd bele a paradicsomokat az uborkába!

Mosd meg a paradicsomokat! Egyesével negyedeld fel őket, és a negyedeket szeleteld lapokra az uborkához. Ha mindegyik paradicsomot összevágtad, keverd össze a salátát.

Sopszka - Vágd csíkokra a Sziréne sajtot! A Sziréne (vagy Feta) sajtot vágd csíkokra, és a csíkokat egyenletesen szétszórva kockázd a kész saláta tetejére. Ne keverd össze!
Sopszka - Kész, oldalról

Dísznek tehetsz rá egy petrezselyemzöldet.

Ilyen egyszerű, és nagyon finom!

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.